Runboard.com
You're welcome.

runboard.com       Lid worden (Meer leren) | Aanmelden wereldwijd (Wachtwoord vergeten?)

 
TonhBC Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Head Administrator

Geregistreerd op: 09-2019
Locatie: The Netherlands
Berichten: 121
Karma: 0 (+0/-0)
Antwoord | Citeer
Steeds groter maar zeker niet altijd beter


We zien het nog steeds te vaak in het onderwijs, scholen die samen gaan uit oogpunt van kostenoverweging.
Maar hierbij wordt veelal compleet voorbij gegaan aan de kwaliteit van het onderwijs. Laat staan aan waar de leering/student in dit proces staat.

En nu is er een nieuwe reden bijgekomen die fusies of samenwerkingsverbanden noodzakelijk maakt. Het leraren tekort.
En eigenlijk nog wel eentje maar die is puur voor het mbo. Want studenten mbo krijgen nu namelijk een vrij reizen bewijs en dus worden die kritischer op het onderwijs in hun directe omgeving. We zien dan ook studenten die op basis van eigen onderzoek besluiten om mbo onderwijs verder weg te gaan volgen omdat een mbo school daar nou eenmaal betere resultaten boekt.

En direct zien we de stuip van het onderwijs weer. We gaan samenwerkingsverbanden aan met het vmbo om zo leerlingen binnen te halen en te houden. Samenwerking met vmbo onderwijs van alle gezindten ook nog. Openbaar en Christelijk...het past allemaal kennelijk.

Redenatie lijkt, we halen ze vanaf zo'n jaar of 14 binnen die vmbo-ers en laten ze vooral alleen zien hoe goed we zelf zijn. En zullen voorkomen dat ze zien dat het elders beter is? Eerlijke voorlichting??
En mooi, het opvangen van het leraren tekort, door scholen vaak zelf in de hand gewerkt omdat ze docenten die door ziekte of die met pensioen gingen niet te vervangen. Sterker nog, docenten die nog hadden kunnen werken werden omwille van het uiten van kritiek in wachtgeld regelingen gedaan om zo vrij baan en kritiekloos door te gaan met de linkse onderwijsvernieling. Of was het nou vernieuwing?

Gelukkig hebben we oplossingen. Een hybride docent bijvoorbeeld. Iemand uit het bedrijfsleven die deels voor de klas gaat staan. Heb er een aantal gekend. Of ze vertrokken zelf weer of moesten stoppen van de werkgever omdat die zag dat goed eigen personeel in het onderwijs naar de bliksem ging. Een beetje baas grijpt dan natuurlijk in. Uit eigen maar ook werknemers belang.

Er is geen oplossing voor de problemen in het onderwijs zolang die enkel en alleen worden ingegeven door de linkse kliek die daar zit.
Er zal en moet ook veel meer pragmatisch gekeken moeten worden naar de indoctrinatie die met scheppen tegelijk naar binnen wordt gegooid.

Milieu, klimaat, islam, transgender toestanden, overal is aandacht voor, van alles mag zijn kunstje voor de klas komen laten zien of we bezoeken wel een moskee of zo. Maar gewoon goed en gedegen onderwijs? Dat is een no go! Meer geld is in linkse handen zeker niet de oplossing. Minder links in het onderwijs wel. Maar dat is niet alleen op het onderwijs van toepassing.

Image

En (stief) papa en mama doen daar nog eens een flinke slok bovenop door alles zo geregeld te willen zien worden dat alles altijd aan de school ligt en niet aan het kind. Dat heen en weer geslingerd wordt tussen stief- en natuurlijke ouders.
Het draagt allemaal wel bij aan de teloorgang weet u. Maar bepaalde zaken willen we dan ineens niet meer horen of zien.
En dat, juist dat gedrag, maakt meer kapot dan ons lief is.
Houdt vooral ook eens gewoon uzelf een spiegel voor.

---
hBC
30/11/2019, 12:01 Link naar deze post Email TonhBC   PM TonhBC Blog
 


Toevoegen aan antwoord

U bent niet ingelogd (Aanmelden)
Back To Top