Runboard.com
You're welcome.

runboard.com       Lid worden (Meer leren) | Aanmelden wereldwijd (Wachtwoord vergeten?)

 
TonhBC Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Head Administrator

Geregistreerd op: 09-2019
Locatie: The Netherlands
Berichten: 121
Karma: 0 (+0/-0)
Antwoord | Citeer
Volkshuisvesting bij gemeenten ondergebracht.


De zoveelste bezuiniging op het rijksbudget. Gooi over de schutting naar lagere overheden die problemen die we als Haagse politiek zelf hebben veroorzaakt en doe daarbij slechts een fractie van de financiën. Lekker de gemeente aanwijzen als niet functionerend en achterover leunend kijken hoe burgers en gemeenten de strijd met elkaar aan gaan.
Nog wat burgemeesters zo her en der benoemen die achter dit beleid staan (grote steden met name) en de kleintjes hebben geen poot meer om op te staan. Voor jou burgemeestertje, vele andere kandidaten.
Al die mislukte landelijke politici en aanverwante artikelen willen wel in een kleine gemeente de Fuhrer spelen hoor!

Bevolkingsgroepen tegen elkaar uitspelen, woningen toedelen aan ..... iedereen behalve het eigen volk.
Gelukkig denk je dan, ben je (nog) kapitaal krachtig genoeg een woning te kopen. Maar eenmaal de eerste stappen gezet hebbende komt de schrik naarmate de tijd verstrijkt en oplevering daar is.
Hypotheek, gemiste kansen v.w.b. het bouwbestek dus geen raam op zolder, super geïsoleerd, warmtepomp, 3 dubbelglas, kozijnen van kunststof met deuren en ramen van een andere leverancier(?), nog geen pad naar de voordeur, geen keuken, geen behang, een paar paaltjes met ijzerdraad als erfafscheiding, dat kon er nog net vanaf.
En dan ben je de koning te rijk?

Je hebt een woning. Kaal, koud, leeg. Nog geen kwast verf op het houtwerk binnen en buiten. Allemaal nog even laten doen. Net als keuken, badkamer, toilet, vloeren, muren, kasten...alles moet nog worden gedaan.
Maar wel een maand eerder opgeleverd! Dus een maand minder arbeidsloon dus lagere aanschafprijs? Mooi niet. Je betaalt die maand gewoon. Allang gedaan eigenlijk.

Dan de kwaliteit. Met de opleveringskeuring van Eigen Huis. Wel ff tekenen, die moet ook geld zien. Rondje huis. Dakraam op zolder dan maar achteraf. Ho ho...dat gaat zo maar niet. Dak is een super geïsoleerde constructie, daar mag je niet zomaar gaten in maken achteraf. Dan verlies het dak zijn isolatiewaarde. Nou...ben zelf geen fotograaf dus wie een donkere kamer wil huren?
O sorry, digitaal natuurlijk.

Het binnenkomen is al een probleem. Een flinke geul loopt langs heel de stoep over de lengte van de gehele straat. Moeten nog wat kabels in maar er is ruzie wie eerst gaat want de laatste moet e.e.a. ook weer dichtgooien. En egaliseren. Meerkosten. Wie o wie offert zich op? De nieuwe bewoners?
Met modderpoten naar binnen voor de keuring. Al snel blijkt dat je niet gelukkig wordt van zo'n keuring. Muren scheef, plafond niet waterpas, aansluitingen dozen elektra zitten op andere hoogtes en op andere plaatsen, te weinig dozen, keukenmaten kloppen niet met de bestelde keuken en nog veel meer 'kleine dingen'.

De moed zakt in de schoenen. Wel koud hier overigens.....kijken naar de installatie. Staat volle por maar het is koud buiten. Te koud, komt er voorzichtig uit?
Capaciteit warmtepomp zou voldoende moeten zijn volgens tabellen. Om de boel met 1 graad boven 0 op 18-19 graden te krijgen.....tja, met je 65+ toch graag wat warmer. Vest aan? Of bij verwarmen? Elektrisch natuurlijk, zonnepanelen. 10 stuks, in het dak verwerkt. Vraag of dat dan niet ten koste gaat van de isolatie waarde van het dak wordt niet beantwoord. Gezien de zero emission footprint zal dat niet voldoende zijn om diverse elektrische kacheltjes erbij te zetten. Een palletkachel dan? Maar waar moet dan de doorvoer vd schoorsteen komen? Dat mag niet zomaar i.v.m. behoud isolatiewaarde. Voor de verkoop...ooit?

Huilen met de pet op. Nadat aannemer, die te laat was, en keurmeester vertrokken zijn zie je dan de 'trotse eigenaar' van een carbonfree woning staan....het huilen nader dan het lachen. Eigenlijk hadden we vanaf dag één al een fout gevoel. Maar ja...afmaken waar je aan begint?
De typische Nederlander.
Heb er dus weer een vriend/familielid minder bij, draai me om met de mededeling 'wat een runderen zijn jullie' en loop weg.

Iets afmaken waar je geen goed gevoel bij hebt? Uitgangspositie was op de oude woning lagere woonlasten, hypotheek oversluiten. En dan zit je nu met een duurdere woning waar niets mee gedaan kan of mag worden? Die niet warm te krijgen is (bouwvocht moet er eerst uit - maar hoe dan?).
Sukkels. En hoevelen zullen er daar van zijn!
Die zelfs voor de camera nog volhouden blij te zijn deze stap gezet te hebben....
Wat zijn we een zielig volkje dat zich ieder oor laat aannaaien dat voor handen is.

---
hBC
3/12/2019, 11:08 Link naar deze post Email TonhBC   PM TonhBC Blog
 


Toevoegen aan antwoord

U bent niet ingelogd (Aanmelden)
Back To Top