Runboard.com
You're welcome.

runboard.com       Lid worden (Meer leren) | Aanmelden wereldwijd (Wachtwoord vergeten?)

 
TonhBC Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Head Administrator

Geregistreerd op: 09-2019
Locatie: The Netherlands
Berichten: 86
Karma: 0 (+0/-0)
Antwoord | Citeer
1 oktober 2019 -- Het boerenprotest zit erop!


Het was me een dagje wel hoor!
Heel veel boeren, al dan niet met de trekker, naar Den Haag. En al met al een prima verlopen dag ook!
Wat het resultaat wordt? Dat weet je met deze politiek van nu nooit natuurlijk.
Het Haagse spul is dermate onbetrouwbaar dat wanneer je een politicus uit het partijkartel ooit een hand mocht (moeten) schudden, je na terugkrijgen van de hand wel direct even de vingers moet natellen. Twee keer minstens zelf en door een deskundige. Je weet maar nooit.

Zoals gezegd, gisteren in de klas het digiboard aan en laat de jongelui die interesse hebben maar eens kijken. En graag reageren. Dan schrik je toch wel weer hoor. Je weet dat het erg gesteld is met het onderwijs maar zo erg? De afbeeldingen op Twitter omtrent potjes groente of anderzijds eten uit de fabriek ipv vers dan maar zijn werkelijk zo. En we zitten toch niet bepaald in een grote stad, redelijk landelijk zeg maar. Haast onbegonnen werk om datgene dat decennialang links onderwijs kapot gemaakt heeft te herstellen. Diegene die dat op zijn bordje krijgt heeft er zeker een hele kluif aan. Uit de fabriek maar doen dan?

De interesse was er wel hoor, alles beter dan met het eigenlijke werk bezig zijn. Discussie? Niet echt. Een flink deel kon zich indenken dat het 'niet leuk' is om altijd ergens de schuld van te krijgen.
0,0% had enig idee hoe een dag van een boer eruit ziet. Een agrariër niet en ook een veeboer niet. Gemiste kans eigenlijk. Vroeg op, laat naar bed, zeker in oogsttijd. Vroeg op hebben de meeste overigens toch al een hekel aan. Het is toch ook voor boeren veel makkelijker om hun eten e.d. uit de supermarkt te halen? Net als wij doen? Of beter, te laten komen?

Eerlijk? Ik ben geschrokken. Draai heel wat jaartjes mee nu maar wat een verval heeft er plaatsgevonden zeg. De vernietiging van het onderwijs is nog veel groter dan ik dacht.
B.t.w., het gaat hier om voortgezet onderwijs, vmbo B en K, zeg even 15-16 jarigen.

Over hoe de groente in een potje komt of ingevroren wordt geen enkele vraag, dat wisten velen wel. Maar hetgeen eraan vooraf gaat? Waar die groenten e.d. vandaan komen? Of vlees.
Maar goed, het zijn techniekleerlingen, die bouwen hun eigen fabriek misschien ooit wel? Waar ze, God verhoede, astronautenvoedsel gaan fabriceren? Pilletjes voor soep, vlees, groente, enz? Of in een tube?

Je vraagt je toch af na zo'n dagje wat er waar fout gaat. Met de opvoeding. Met lesprogramma's. Als ik minister was zou ik eens in overleg gaan met andere collega's in de Haagse fabriek om te zien of er alternatieven zijn te vinden zodat we als mensen weer wat dichterbij ons eten en drinken komen te staan. En beseffen dat boeren, van welke tak van sport dan ook, heus zichzelf niet in de vingers zullen snijden aangaande beheer van veestapels e.d. Ondanks de verstikkende veestapels. Net als vissers.
Wat veestapels, vis voorraad en andere voedsel zaken kapot maakt is idiote wet & regelgeving die een normale productie van voedsel in de weg staat. Waardoor gegrepen moet worden naar kunstmatige middelen waar de planeet vervolgens weer op reageert.

Doe als politiek maar normaal dan doe je gek genoeg.

---
De waarheid. Maar volgens wie?
10/2/2019, 8:22 am Link naar deze post Email TonhBC   PM TonhBC Blog
 


Toevoegen aan antwoordU bent niet ingelogd (Aanmelden)
Back To Top