Runboard.com
You're welcome.

runboard.com       Lid worden (Meer leren) | Aanmelden wereldwijd (Wachtwoord vergeten?)

 
TonhBC Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Head Administrator

Geregistreerd op: 09-2019
Locatie: The Netherlands
Berichten: 86
Karma: 0 (+0/-0)
Antwoord | Citeer
Gesprek met een visser


Je zal het maar zijn in deze tijd waarin overheden complete beroepstakken het voortbestaan vrijwel onmogelijk maken.

Hier een visser. Beroepsvisser. Op zee.
Minimaal 5 dagen per week, weer of geen weer, met een bemanning van 6/8 man om zichzelf van een inkomen te voorzien en u van een lekker visje. Voor velen ook al amper meer betaalbaar gemaakt.

Een jaar of 6 terug vele tonnen aan geld geïnvesteerd om middels het pulsvissen te kijken of minder bijvangst een optie was en of inderdaad het brandstofverbruik omlaag kon.
Beide bleken haalbaar. Veel minder bijvangst dus ook veel minder verstoring van de habitat en als extra plus een bijna gehalveerd brandstofverbruik.

Nu moeten ze weer terug naar de traditionele manier van vissen. Met over de bodem slepende netten die heel de bodem overhoop halen en soms de meest absurde zaken naar boven brengen. Soms ook met gevaar voor eigen leven!
En weer terug op een veel hoger brandstof verbruik. Tot wel 2 keer zo hoog omdat die netten natuurlijk soepeler door water dan door bodemmateriaal gaan.
Om over slijtage aan de netten maar te zwijgen, ook dat gaat veel harder.

Maar wat Nederland ook wil, Brussel besloot anders. En onze ´democratisch´ gekozen volksvertegenwoordiging luistert dan naar de ongekozen en onvolprezen idioten in Brussel en niet naar het eigen volk.

De visserij wordt op deze manier dus door een volkomen onbetrouwbare overheid de nek om gedraaid. Eerst investeren in pulsvissen en daar nu op terugkomen.
Als een volkomen zot zegt dat iedere werkende Nederlander €1000 krijgt en dat dan niet doet.
Als dat zou gebeuren dan...nou dan..... emoticon
Helemaal niets toch? Echt helemaal niets!
Want de Nederlander pikt het allemaal! Iedere schoffering kan je over dit volk uitsmeren, omkleed met de meest grove leugens en door het verspreiden van nepnieuws waar een normaal mens van omvalt, de Nederlander blijft onwrikbaar op de bank zitten.

Image

---
De waarheid. Maar volgens wie?
10/5/2019, 10:23 am Link naar deze post Email TonhBC   PM TonhBC Blog
 


Toevoegen aan antwoordU bent niet ingelogd (Aanmelden)
Back To Top