Runboard.com
You're welcome.

runboard.com       Lid worden (Meer leren) | Aanmelden wereldwijd (Wachtwoord vergeten?)

 
TonhBC Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Head Administrator

Geregistreerd op: 09-2019
Locatie: The Netherlands
Berichten: 86
Karma: 0 (+0/-0)
Antwoord | Citeer
De teloorgang van Nederland vanuit de politiek - boeren


Landbouw, veeteelt, tot aan de visserij aan toe, alle vormen van voedsel voorziening liggen onder vuur. Zwaar ook.
Enerzijds worden Nederlandse boeren de duimschroeven aangedraaid. Al jaren! En anderzijds zien we dat 'boeren' uit andere landen hier dat mogen wat onze boeren niet mogen.
Oekraiense plofkipfabriek strijkt neer in Veenendaal

Het is alsof de duivel ermee speelt.
Jarenlang overheidsbeleid heeft kippenboeren amper tot wanhoop gedreven, de wet & regelgeving heeft miljoenen gekost (die u en ik uiteindelijk betalen) om toch vooral maar door te mogen gaan met één van de meest diervriendelijke manieren van kippen houden. Vergeleken met vele andere landen zeker.

Maar dierenliefhebbers en andere halve zolen vonden het demonstreren, inbreken, verstoren van de rust en God weet wat nog meer voor ongehoorde zaken, in Nederland veel makkelijker te benoemen en te bestrijden dan die in het buitenland. Waar kippen veel erger behandelt worden!
Door de verlinksing van de politiek, topposities met name, niet de verkiesbare zijnde, is ruim gehoor gegeven aan de klaagzang van vele 'beschermers van dieren' en veel leed voorkomen. Daar waar het amper tot niet bestond! Daar waar dierenleed dagelijks plaatsvindt is geen dierenliefhebber te vinden hoor! Want daar slaan ze terug!
Daar ga je de bak in als je er wat van zegt. En dus, mede gesubsidieerd door overheden, kent de #linkse vuilspuiterij die dierenbeschermers rondbazuinen, geen grenzen meer. Binnensluipen en hele kippenhokken over de toeren jagen lijkt geoorloofd. Dat hier honderden kippen of meer door dood achterblijven? Geen MSM die wat meldt.
En rechters die ze straffen? Niet in dit land.

Boeren van allerlei gezindten worden door dit soort beleid met de rug tegen de muur gedrukt. Zodat ze, uiteindelijk murw gebeukt, kiezen voor de optie zich uit te laten kopen. Het is niet meer op te brengen om je nog langer aan te passen aan de alsmaar wijzigende wet & regelgeving. Na soms miljoenen aan aanpassingen aan stallen of manieren van landbouw bedrijven, is de koek op. En daar komt vadertje staat ineens om de hoek kijken.
Die kopen met flinke subsidies dure en prima land en veeteelt gronden op en gaan daar met nog meer subsidie multinationals als energie giganten de gelegenheid bieden om hun windmolenparken te bouwen en hun zonnefarms op te richten.

Grond die keihard nodig is om de wereldbevolking van eten te voorzien, Nederlandse grond en boeren die de hoogste productie behalen ONDANKS al die belemmeringen, op Amerika na. Maar dat is dan ook vele malen groter. Manieren van landbouw en veeteelt die wereldwijd worden geadopteerd omdat ze prima werken. En wij draaien het willens en wetens de nek om.
En Nederland? Dat volkje? Dat schaart zich achter de boeren. Natuurlijk...eten en drinken lijden er niet onder, de schappen blijven gevuld. Maar o wee als boeren doen wat ze roepen! Schiphol gaan blokkeren en Nederlanders kunnen niet naar hun vakantieadres of met wat vertraging. Dan zal het begrip voor boeren en hun acties snel verdampen. Laat staan als door tekorten de prijzen omhoog gaan.

Dan halen we toch groente in blik of uit de diepvries las ik laatst op Twitter door hoog en goed opgeleide jeugdigen gesuggereerd die zo met het milieu en klimaat begaan zijn. Hebben geen flauwe notie dus waar die groenten of vlees vandaan komen. Groeien vast in de fabriek?!

We slaan door. Volkomen!
En het kost miljarden aan financiën.
En straks terug? Nadat het miljarden heeft gekost en nadat mensen verhongert zijn? Dan blijkt de terugweg nog veel kostbaarder te zijn. Onbetaalbaar? Dat nooit. Niet zolang de elite er een boterham in ziet. Een heel dik belegde boterham! Dan eet u toch wat minder? Of niet? Voedselbanken, kledingbanken en wat volgt, zijn al algemeen goed. De EU geeft kennelijk subsidies voor armoede bestrijding. Maar accepteert Den Haag niet. Want dat doen betekent erkennen dat er armoede is in dit rijke en welvarende land.

Rijk en welvarend? Voor wie nog?
Image

Image

---
De waarheid. Maar volgens wie?
10/9/2019, 12:50 pm Link naar deze post Email TonhBC   PM TonhBC Blog
 


Toevoegen aan antwoordU bent niet ingelogd (Aanmelden)
Back To Top